About the project

When first meeting the clients in mid 2016, & with an original working name of the restaurant being Greek word for copper, it was apparent that the owners were looking to feature a heavy use of copper within their new venue. In order not to break the bank, it was decided that the best way to execute their copper clad dreams was with restraint & as a highlight element.

While over time the restaurants name morphed in to OPA – keeping in step with the relaxed intent of the space- the interior concept direction remained the same. In order to compliment the copper tones, & as a nod towards the origins of this “native metals”, a warm & earthy palette was developed.

The removal & re engineering of 2 central dividing walls, was critical to the success of improving the buildings interior envelope. Clay tiles feature heavily throughout the space & aid in luring & directing patrons into its narrow depths. These sit along side FSC certified E0 Plywood & reclaimed black butt timbers, with a modest splash of encaustic cement tiles that surround the requisite “Greek arch”.


  • To make a comment you must be registered and logged in. What next? Either LOGIN, register as an EMPLOYER or register as a PERSON

Back to top

Matt Woods


Project Tags

Other Works By Matt

Related Works

This project is already locked by

Please send request to for view this project .

Sign In

Forgot your password?

Create your free account