Balranald Visitor Centre

About the project

Throughout history Balranald has been a place where people pass through or meet. It’s a point where five rivers join and the desert meets the wetlands.
To tap into the passing traffic along the Sturt Highway, Creative Spaces, Paradigm Architects and Savagely Creative won a competition to design a new visitors centre. Our design will encompass the site as a whole, incorporating existing heritage buildings, three new buildings, a playground and seasonal wetland.
The new buildings: a café, visitors centre and interpretive pavilion will be connected via a ‘stylised-river’ boardwalk. The buildings themselves have been designed to recreate the aesthetic of an outback shed, utilizing simple and cost-effective materials to maximum effect.
Creative Spaces is busy designing the exterior signage, interpretive ‘nodes’, playground, visitor centre retail fit-out and interpretive display within the interpretive pavilion. Our aim is to design a sustainable, interactive and welcoming site for visitors and locals alike.

Back to top

Creative Spaces


Project Tags

Other Works By Creative Spaces

Related Works

This project is already locked by

Please send request to for view this project .

Sign In

Forgot your password?

Create your free account